Naslovna AKTUELNO Načelnik Edin Delić demantovao neistine o pravljenju migrantskog kampa u Lukavcu (VIDEO)

Načelnik Edin Delić demantovao neistine o pravljenju migrantskog kampa u Lukavcu (VIDEO)

Povodom informacije koja je plasirana na društvenim mrežama povodom smještaja migranata na području Lukavac, saopštenjem za javnost oglasili su se iz Općine Lukavac:

 

“Obavještavamo građane općine Lukavac da društvenim mrežama kruže dezinformacije da je Općina Lukavac dala odobrenje plinari ,,Messer” u naselju Koksara, za smještaj migranata.

 

Ovim putem demantujemo ove navode i ističemo da Općina nije ni od koga konsultovana u vezi navedenog pitanja, a posebno u smislu da da bilo kakvu saglasnost za smještaj migranata.

 

Pažljivo ćemo istražiti ove navode i odlučno stati u odbranu i zaštitu građana općine Lukavac. Nećemo prihvatiti nikakvo prelivanje problema na području naše općine i poduzeti ćemo sve zakonom dozvoljene mjere da zaustavimo bilo kakav pokušaj u ovom smjeru. Općina Lukavac je svjesna da država BIH ima problem migranata i da se isti mora rješavati na državnom nivou. Spremni smo biti dio državne inicijative i zajedničkog djelovanja na sistemskom i sveobuhvatnom rješavanju problema migranata.

 

Pozivamo građane općine Lukavac da ne nasjedaju na neprovjerene informacije, a ukoliko dođe do bilo kakvog kontakta sa organima Općine po ovom pitanju, građani će biti obaviješteni. Uvjereni smo da će Općina kroz zakonom predviđene mehanizme moći zaštititi građane, a ukoliko bilo ko odluči nekim drugim putem ovaj problem premjestiti u naše dvorište, uvjereni smo da će zakonske postupke Općine pratiti i odlučna zaštita kroz građanski otpor, kako bi se zaštitila volja i interesi građana općine Lukavac.”

 

Ovim povodom građanima se obratio načelnik Edin Delić, a njegovu izjavu prenosimo u cjelosti:

 

 

 

(RTV Lukavac)