Naslovna AKTUELNO Načelnik Edin Delić pregledao radove na mostu u Turiji + VIDEO

Načelnik Edin Delić pregledao radove na mostu u Turiji + VIDEO

Most u naselju Kišići u Turiji, koji je trenutno u izgradnji, posjetio je načelnik Općine Lukavac dr. Edin Delić.

 

Radovi na izgradnji pločastog mosta na rijeci Turiji finansiraju se sredstvima Općine Lukavac, a vrijednost je 20 000 KM. 

Iako još uvijek nije završen, pozitivni efekti ovoga projekta već su vidljivi. Za razliku od ranijih godina, kada je prilikom svake kiše okolno zemljište bilo potopljeno, a ugroženi su bili i objekti, tokom posljednih padavina to se nije desilo.

 

Načelnik je razgovarao sa mještanima, koji su uputili riječi zahvalnosti zbog činjenice da je njihov životni problem prepoznat i u rekordnom roku otklonjen.

 

„Ovo su stvari zbog kojih se vrijedi baviti poslom koji ja radim. Uz sve ove nevolje, nedaće, uz sve velike projekte, ove male stvari koji ljudima mijenjaju život, uistinu pokazuju smisao svega. Možda je nekome dobro biti premijer ili ministar ili bilo šta, ali mi načelnici smo u poziciji da uočimo neki veliki problem koji malo košta i koji se lako može napraviti. Prošle godine smo imali kišovit period i na području općine Lukavac imali smo poplave na tri lokacije. Ovdje u reonu Kišića čitav ovaj dio je bio pod vodom“, rekao je za RTV Lukavac načelnik Općine Lukavac dr. Edin Delić. Podsjetio je da su problemi sa izljevanjem vode iz korita bili izraženi i u Bokavićima i Dobošnici.

 

Tokom protekle godine izvršene su rekonstrukcije na kritičnim lokalitetima i to na Rakovcu u Bokavićima i Šiškovcu u Dobošnici, a sada i na Turiji u Kišićima. Proljetne padavine su bile test uspješnosti tih projekata jer su vode ostale u granicama korita i nisu ugrozile okolno područje.

 

(RTV Lukavac)