Naslovna AKTUELNO Načelniku Deliću uručena zahvalnica za pomoć djeci oboljeloj od dijabetesa (VIDEO)

Načelniku Deliću uručena zahvalnica za pomoć djeci oboljeloj od dijabetesa (VIDEO)


Predstavnici Udruženja Novi Horizonti Tuzla je načelniku Općine Lukavac Edinu Deliću dodijelilo zahvalnicu za podršku i pomoć u radu i realizaciji programskih i projektnih aktivnosti u prošloj godini.

 

Osmero djece oboljele od dijabetesa tip 1 sa Općinom Lukavac prošle godine dobilo je inzulinske senzore i to zahvaljujući Sporazumu koji je Općina Lukavac potpisala sa Udruženjem Novi Horizonti Tuzla. Općina Lukavac jedna je od pet u TK koja je pružila ovaj vid podrške oboljeloj djeci, a za ove svrhe izdvojeno je 11. 000 KM.

 

Nevidljiva bolest kako zovu dijabetes sa sobom nosi niz implikacija i skrivenih opasnosti, stoga je nužno držati ga pod kontrolom, naročito kod djece.

 

Na području TK je oko 200 djece i mladih do 18 godina oboljelih od dijabetesa. Uzme li se u obzir činjenica da samo jedan senzor i čitač  koštaju oko 120 Eura, roditelji u velikom broju slučajeva ne mogu sebi priuštiti ovakav vid usluge, svaka pomoć društvene zajednice u ovakvim slučajevima je neizmjerna, te bi ova praksa trebala poslužiti kao primjer ostalim općinama i lokalnim zajednicama.

 

Ovom događaju prisustvovala je ekipa RTV Lukavac. Preporučujemo prilog Alema Meškovića:

 

 

 

(RTV Lukavac)