Naslovna AKTUELNO Nadina Nukić iz Poljica pobjednica 12.Festivala “U susret proljeću” (VIDEO)

Nadina Nukić iz Poljica pobjednica 12.Festivala “U susret proljeću” (VIDEO)

RTV Lukavac je organizovala  12. Festival “U susret proljeću”, na kojem je učestvovalo 15 kandidata, učenika sedam osnovnih škola i Sela Mira Turija.

 

Pripreme za Festival trajale su mjesecima, a ekipa RTV Lukavac dala je sve od sebe da bi u najboljem svjetlu predstavili kandidate i njihove škole, te je  19.marta stavljen pečat na još jedan uspješno realizovan projekat ove ustanove.


 

12. Festival “U susret proljeću” 2022. otvorenim  je proglasio  gradonačelnik Edin Delić.

 

Kandidate je ocjenjivao stručni žiri u sastavu: u sastavu Armin Ibrahimagić, Jasminka Glinac, Belma Sakić, Jasmina Ćatić i Edina Hrvić.

 

Za pobjednicu je izabrana Nadina Nukić iz OŠ Poljice, drugo mjesto pripalo je Emi Habul iz OŠ Lukavac Grad, a treće mjesto Ajdinu Iljazagiću iz OŠ Turija. Za najbolji scenski nastup nagrađena je Elma Tufekčić iz OŠ Prokosovići.

 

I svi ostali učesnici: MELISA MEMIĆ,ELA SALIHSPAHIĆ,ALMEDINA SEMIĆ,EMA IBRIŠIMOVIĆ, NELA OMERČIĆ, DALILA JAŠAREVIĆ, SANDRA KUNOSIĆ,JOSIPA BANOVIĆ, MIRELA MALJANOVIĆ, NELLA GRADAŠKIĆ i DINO ALJIĆ, pokazali su izvrstan talenat i pobrali smipatije i žirija i publike.

 

Pokrovitelj manifestacije je Grad Lukavac i gradonačelnik Edin Delić, a prijatelji: Euroherc osiguranje Agencija Struja Lukavac, TNM Magbet Lukavac, Siddik d.o.o.Poljice,Trgovinsko knjižarsko preduzeće Book Tuzla, Glas TK i Amica Educa Tuzla.

 

Preporučujemo video prilog Edine Husović:

 

 

(RTV Lukavac)