Naslovna AKTUELNO Najava: 12. biciklistički maraton „Stazama bosanskih kraljeva“

Najava: 12. biciklistički maraton „Stazama bosanskih kraljeva“

Dvanaesti biciklistički maraton „Stazama bosanskih kraljeva“ i ove godine bit će realizovan u organizaciji Bike tour Lukavac a Lukavački biciklisti ove godine voze do Konjica.

 

Zbog trenutne epidemiološke situacije maraton će trajati dan ranije uz posebne mjere koje će se poštivati, a iz Lukavca se strata u četvrtak 13.  augusta.

 

Pod nazivom „Stazama Kulina-bana“ u organizaciji  NVO Bike tour Lukavac i ove godine bit će organizovan Biciklistički rekreativno-turistički kamp-maraton „Stazama bosanskih kraljeva“.

 

Tradicija koja od 2009 godine promoviše prirodne ljepote, turističke potencijale, kulturološke znamenitosti i etnološke različitosti kroz razvoj brdskog biciklizma u BiH, i ove godine unatoč pandemiji korona virusa nastavit će svoju misiju. Ovogodišnji maraton realzirat će se na prostoru općine Konjic.

 

Iz Lukavca će ove godine krenuti 16 biciklista,kojima će se pridružiti i biciklisti iz Sarajeva i Konjica a s obzirom na posebnu epidemiološku situaciju maraton će trajati dan manje, za organizatore ovo je bio posebno težak zadatak.

 

Podršku maratonu pružit će i Triatlon asocijacija BiH, iako neće biti učesnici triatlon kupa ovo je dobra prilika za razmjenu iskustva obzirom i na ranije aktivnosti koje je ova asocijacija imala na jezeru Modrac.