Naslovna AKTUELNO Najava: Biciklistička “Avantura tri jezera”

Najava: Biciklistička “Avantura tri jezera”“Bike Tour” Lukavac, u saradnji sa općinama Lukavac i Tomislavgrad i PD “Orlova stina”, organizuje 11. Biciklističko-turistički maraton pod nazivom “Avantura tri jezera”.
Biciklističko-turistički maraton kojega već niz godina u više od 30 općina u BiH uspješno organizira Biciklistički klub “Bike Tour” iz Lukavca, održat će se od 29. juna do 4. jula i to većinskim dijelom u Tomislavgradu.
Tom prigodom predstavnici “Bike Tour-a” već su posjetili Općinu Tomislavgrad, gdje su po pitanju organizacije razgovarali s predsjednikom Općinskog vijeća Lukom Krstanovićem, predsjednikom Planinarskog društva “Orlova stina” Antom Vukadinom, te predstavnicima tomislavgradskog biciklističkog kluba u osnivanju.
Prema riječima organizatora, cilj je maratona popularizacija brdskog biciklizma i promocija prirodnih ljepota te kulturno-povijesnih spomenika Bosne i Hercegovine, a tokom šest dana ovog maratona biciklisti će voziti nekoliko etapa, i to od Tomislavgrada do Blidinjskog i Buškog jezera, kao i stazama po okolnim planinama.
Tehničku pomoć u realizaciji projekta biciklističkog maratona pružit će članovi Planinarkog društva “Orlova stina”, članovi Biciklističkog kluba iz Tomislavgrada, te Općina Tomislavgrad, a tokom trajanja maratona sudionicima i gostima bit će omogućen i posjet znamenitostima Tomislavgrada i okolice.

 

 

(RTV Lukavac)