Naslovna AKTUELNO Najava: Obilježavanje godišnjice oslobađanja Vijenca i Jarušaka

Najava: Obilježavanje godišnjice oslobađanja Vijenca i Jarušaka

U povodu obilježavanja “Majskih dana otpora” na području općine Lukavac kao i predhodnih i ove godine je upriličena svečanost u povodu 11. maja – Dana oslobođenja Vijenca i MZ Jaruške.

 

11. maja 1994. godine Jaruške su oslobođene, bila je to velika pobjeda. I ove godine ova manifestacija ima jedan jedinstveni cilj – da se ne zaboravi golgota naroda ovih prostora. Ovaj dan u historiji Bošnjaka ostat će upamćen kao dan oslobađanja Vijenca. 

Osim svečanog otkrivanja spomenika borcima poginulim u akciji oslobođenja Vijenca i Jarušaka, a koje organizuju borci veterani 212/222 bosanske Oslobodilačke brigade, u subotu će na poligonu ispred Osnovne škole u Jaruškama biti održan i malonogometni turnir.

 

Prijave ekipa mogu se izvršiti do 09,00 sati u subotu (11.05.), a prijave su besplatne. Za prvo, drugo i treće mjesto obezbijeđene su nagrade. Prijave se mogu izvršiti lično na poligonu ispred Osnovne škole ili na broj telefona 062 478-600.

 

Obilježavanju ove godišnjice pridružuju se i boračka Udruženja općine Lukavac (212/222 bosanska Oslobodolačka brigada Gračanica, Lukavac, Doboj-Istok) , prema dogovorenom programu obilježavanja.