Naslovna AKTUELNO Najava: Prezentacija ostvarenih rezultata, investicionih mogućnosti i komparativnih prednosti TK

Najava: Prezentacija ostvarenih rezultata, investicionih mogućnosti i komparativnih prednosti TK

Uvažavajući značaj privrede za cjelokupan razvoj Tuzlanskog kantona, te oslanjajući se na opredjeljenja usmjerena ka unapređenju poslovnog ambijenta, otvaranju novih radnih mjesta i osiguranju privrednog razvoja, u januaru 2018. godine je uspostavljeno i počelo sa radom Ministarstvo privrede Tuzlanskog kantona.

 

Aktivnosti i rezultati koji su ostvareni u toku prve godine postojanja i rada Ministarstva, predstavljaju osnovu i temelj za dalji razvoj privrede i unapređenje poslovnog ambijenta Tuzlanskog kantona, što podrazumijeva jačanje domaće industrije, razvoj i unapređenje sektora poduzetništva i još intenzivniju implementaciju razvojnih projekata u narednom periodu.

 

U cilju predstavljanja ključnih aktivnosti i ostvarenih rezultata, Ministarstvo privrede organizuje Prezentaciju koja će biti održana u utorak, 18. decembra 2018. godine, sa početkom u 11.00 sati, u prostorijama Ateljea Ismet Mujezinović, na adresi Klosterska bb Tuzla.

 

Na Prezentaciji će biti predstavljena prva godina rada i postojanja Ministarstva, što će ujedno biti i svojevrsni podsjetnik na privredne potencijale Tuzlanskog kantona, investicione i druge razvojne mogućnosti kantona i mogućnosti unapređenja poslovnog ambijenta, prije svega kroz zakonsku regulativu.

 

Na događaju se očekuje učešće predstavnika izvršne i zakonodavne vlasti Tuzlanskog kantona, lokalnih zajednica, javnih preduzeća i javnih ustanova, privrednih subjekata, obrtnika, komora, udruženja poslodavaca, nevladinih organizacija, medija i drugih partnera sa kojima Ministarstvo ostvaruje poslovnu saradnju i koji mogu dati svoj doprinos u zajedničkim nastojanjima usmjerenim ka intenzivnijem razvoju privrede Tuzlanskog kantona.