Naslovna AKTUELNO Najava: Tribina u Tuzli “Pričaj mi o zdravlju”

Najava: Tribina u Tuzli “Pričaj mi o zdravlju”

U Tuzlanskom kantonu, naročito općinama Tuzla, Lukavac i Živinice evidentan je problem aerozagađenja. S obzirom da je tema stalno aktuelna, ali nema konkretnih rješenja cilj projekta je podizanje svijesti i edukacija građana o problematici aerozagađenja, ukazati na zdravstveni i socijalni aspekt aerozagađenja, pronaći najoptimalnije rješenja i educirati studente i građanstvo.

 

Inicijator javne tribine, a ujedno i projekta pod istim nazivom «Pričaj mi o zdravlju» je prof.dr.med.sc Nurka Pranjić, specijalista medicine rada, a na implementaciji projekta uz mentorstvo prof. Pranjić , rade Udruženje studenata medicine u BIH-BoHeMSA i Studentsko vijeće «MEDICUS».

Govornici javne tribine «Pričaj mi o zdravlju» su eminentnii stručnjaci koji će nastojati prikazati moguća optimalna rješenja, a to su:

-Prof.dr.med.sc.Nurka Pranjić, specijalista medicine rada,
-Doc.dr.med.sc. Maida Mulić, specijalista socijalne medicine sa organizacijom i ekonomikom zdravstva,
-Prof.dr.med.sc. Ermina Iljazović, specijalista patologije,
-Prof.dr.sc. Zehrudin Osmanović. doktor hemijskog inžinjerstva.

 

Javna tribina «Pričaj mi o zdravlju» održat će se 05.02.2019.godine u prostorijama Filozofskog fakulteta u Tuzli, Amfiteatar 1 sa početkom u 17h.

 

“Rješenja su moguća, naši stručnjaci će o tome i govoriti, ali prvi koraci kreću od nas samih sa podizanjem svijesti o ozbiljnosti problema sa kojima se susreće Tuzlanski kanton, ali i šira okolina”, poručuju organizatori.

 

(RTV Lukavac)