Naslovna AKTUELNO Nakon Radničkog i Prokosovića od nedjelje “Zeke” u punom pogonu!

Nakon Radničkog i Prokosovića od nedjelje “Zeke” u punom pogonu!

Nakon Radničkog i Prokosovića u nedjelju će u pogon i nogometaši  Svatovca iz Poljica.
Šef stučnog štaba Hariz Imamović  za  10. februar zakazao je prozivku nogometaša   na stadionu Krušici.

 

Svatovac je na pauzi ostao bez stopera Nukića, koji je otišao u Prokosoviće. U rosteru Svatovac naći će se bronogi napadač Halilagić iz Radničkog, golam Čizmić iz Slobode te Saburović koji se vratio u Svatovac nakon epizode u Gradini iz Srebrenika. Uz već sada prepoznatljivu igru Svatovac, koji je prezimio na drugom mjestu na tabeli sa četiri boda minusa za Budućnosti iz Banovića planira napasti prvo mjesto. 

Osnovni cilj u drugom dijelu sezone je izboriti prvu poziciju na tabeli i ulazak u viši rang takmičenja, odnosno u 1. ligu FBIH.

 

“Naše ambicije se znaju. Cilj nam je osvojiti prvo mjesto i plasirati se u Prvu ligu Federacije BiH, iako smo svjesni da to neće biti nimalo lagan zadatak. Radimo na izgradnji drugog dijela tribina, a već smo u u završnoj fazi pregovara za rješavanje pitanja navodnjavanja stadiona izgradnjom bunara, čime bi zaokružili kompletan Projekat.”, kaže Admir Mosorović sportski dirtektor NK “Svatovac” Poljice.

 

Proljetnji dio sezone šampionata Druge lige FBIH grupa sjever  počinje 09/10 marta a Svatovac svoj pohod ka Prvoj ligi Federacije BiH započinje u Tojšićima kod Sloge.