Naslovna AKTUELNO Nakon više od dva mjeseca pauze tržni centri počeli sa radom

Nakon više od dva mjeseca pauze tržni centri počeli sa radom

Svoja vrata od danas su nakon više od dva mjeseca ponovo otvorili i tržni centri u FBiH.

 

Od 30. maja sa radom će ponovo početi javni bazeni i kupališta, wellness i spa centri na području Federacije BiH.

 

Sve ove mjere donesene su zbog povoljnje epidemiološke situacije, međutim s druge strane struka kaže da popuštanje mjera i vraćanje u normalu neznači da je pandemiji došao kraj.

 

Tržni centri u FBiH nakon 70 dana provedenih pod ključem zbog pandemije korona virusa od danas su ponovo otvorili svoja vrata za sve kupce, tako da su i ugostiteljski objekti u zatvorenom također počeli sa radom.

 

S druge strane donesena je i odluka da i dalje ne mogu raditi nargila barovi. Prema odluci FUCZ u zatvorenom prostoru ugostiteljskih objekata bit će dozvoljeno maksimalno 50 gostiju. Pridržavanje mjera zaštite, držanja socijalne distance i nošenje maske je obavezno. Broj mušterija koje mogu biti u isto vrijeme unutar tržnog centra ovisit će od površine prostora.

 

Preporučuje se 10m2 po osobi, odnosno 10-15 ljudi na 100m2. Zbog kontrole broja mušterija preporučuje se da postoji odvojeni ulaz i izlaz gdje god je to moguće. I mišljenja građana o popuštanju mjera su podijeljenja, a stav građana možete pogledati u video prilogu: