Naslovna AKTUELNO Naredbe stupile ne snagu: Zabranjen rad ugostiteljskim objektima, kladionicama, frizerskim salonima…

Naredbe stupile ne snagu: Zabranjen rad ugostiteljskim objektima, kladionicama, frizerskim salonima…


Sjednica je organizovana nakon proglašenja stanja nesreće uzrokovane pojavom koronavirusa (COVID – 19) na području Federacije BiH.

Od jutros je zabranjen rad svim ugostiteljskim objektima za pripremanje i prodaju hrane i pića, kladionicama, kazinima, restoranima, picerijama, slastičarnama, nargila barovima, kafe barovima, disko-barovima, čajdžinicama, kafeima, frizerskim i kozmetičkim salonima, igraonicama…

Od naredbe su izuzeti restorani koji se bave pripremom i dostavom hrane, kao i narodne kuhinje, restorani u hotelima koji će pružati usluge samo za goste hotela, uz pridržavanje higijensko-epidemioloških mjera.

 

Također, naređeno je da se obustavljaju sve usluge kulturnih i sportskih institucija, rad muzeja, pozorišta, aktivnosti u koncertnim dvoranama, umjetničkim galerijama, rad kina, bazena, kupališta, spa centara, fitness centara.

 

Osim toga, naređena je obustava posjeta i izlazaka svim štićenicima u ustanovama socijalne zaštite i kazneno-popravnih zavoda širom FBiH.

 

Građanima će na raspolaganju biti i dalje sve trgovine sa prehrambenim artiklima, pekare, apoteke i benzinske pumpe po dosadašnjem radnom vremenu.