Naslovna AKTUELNO Naredne sedmice značajan pad temperatura i kišovito vrijeme

Naredne sedmice značajan pad temperatura i kišovito vrijemeKako navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda, do kraja mjeseca na zapadu i sjeverozapadu zadržati promjenljivo i nestabilno vrijeme. Stabilniji period na prostoru centralne, istočne, sjeverne i jugozapadne Bosne, te na prostoru Hercegovine prognozira se do 03. septembra.

Tada bi očekivane jutarnje temperature u Bosni mogle imati vrijednosti od 11 do 16, u Hercegovini od 17 do 22, a dnevne od 26 do 31, a na prostoru Hercegovine od 30 do 35 stepeni.

“Promjena vremena uz padavine i osvježenje izgledna je od 03. septembra do 10. septembra. Temperaturni režim će se malo promjeniti pri čemu će minimalne temperature imati vrijednosti od 8 do 13, a maksimalne od 15 do 20, na jugu od 24 do 29 stepeni”, navodi se u srednjoročnoj prognozi FHMZ-a.
Prema podacima AccuWeathera, u Sarajevu će samo za 24 sata (ponedjeljak na utorak) temperatura pasti za 10 stepeni. Blagi porast očekuje se od četvrtka, ali se tada očekuju i pljuskovi. Nestabilno vrijeme sa smjenom kiše i sunca te temperaturama do 23 stepena zadržat će se tokom cijelog septembra.