Naslovna AKTUELNO Navijači zgroženi doručkom u navijačkom kampu u Kataru gdje ih noć košta...

Navijači zgroženi doručkom u navijačkom kampu u Kataru gdje ih noć košta 200 dolara

Katar je očajnički morao podignuti navijačke kampove kako bi se izborio s ogromnim prilivom posjetilaca za Svjetsko prvenstvo. Međutim, mnogi nezadovoljni uslovima unutar kampova, a naročito ponudom hrane.

Katar ima 1.800 šatora i 6.000 kabina u blizini Dohe koje su pripremili za Svjetsko prvenstvo. Šatori mogu koštati 200 dolara po noći, a mnogi dijele fotografje kutija hrane koja je servirana za doručak.

Kutija za doručak sadrži sendvič, jabuku, mafin i krofnu. Također, u kutiji se još nalazi sok, mala flaša vode i vrećica instant kafe u papirnoj šolji, kao i malo pakovanje meda.


Navijači su ostali zgroženi ponuđenim doručkom, a to je izazvalo pometnju među posjetiocima u Kataru. Fotografija kutije za doručak je više puta podijeljena na Facebooku, Twitteru i Redditu te je dobila desetine hiljada lajkova i stotine dijeljenja.

“200 dolara za spavanje u plastičnom šatoru u pustinji i paket hrane kao u avionu?” napisao je jedan navijač.

Drugi je dodao: “200 dolara za noć i doručak koji izgleda kao lanč paket koji sam dobio na izletima u osnovnoj školi”.

Katar se već suočio sa pitanjima oko organizacije Svjetskog prvenstva – uz izvještaje sedmicama prije početka da nacija jednostavno nije spremna za ovakav događaj.

Očekuje se da će ta mala zemlja dočekati više od milion navijača tokom turnira. Milijarde su potrošene za pripremu zemlje za održavanje prvenstva, međutim i dalje mnogi su nezadovoljni organizacijom prvenstva.