Naslovna AKTUELNO Neizvjesno održavanje vanredne sjednice Općinskog vijeća Lukavac

Neizvjesno održavanje vanredne sjednice Općinskog vijeća LukavacIako je načelnik Općine Lukavac dr.Edin Delić tražio zakazivanje vanredne sjednice Općinskog vijeća Lukavac za 31.07.2018.godine, čini se da sjednice ipak neće biti.

 

Predsjedavjući Mehmed Suljić do trenutka objavljivanja ovoga teksta (30.07.2018. u 15,00 sati) nije sazvao kolegij, niti je poslao obavijest o zakazivanju i terminu održavanja vanredne sjednice.

 

Podsjećamo, općinski načelnik dr.sc.Edin Delić uputio je zahtjev za zakazivanje vanredne sjednice Općinskog vijeća za dan 31.07.2018.godine. Razlog zakazivanja vanredne sjednice je usklađivanje odluka Vijeća i stanja u Javnoj zdravstvenoj ustanovi Dom zdravlja Lukavac i JP „RAD“ Lukavac sa zakonom, navedeno je u obrazloženju.

 

Obzirom da je pred nama posljednji julski dan, a da prema poslovniku o radu Općinskog vijeća Lukavac nema predviđenog održavanja sjednica tokom avgusta, čini se da se ovaj predstavnički organ i neće sastajati sve do septembra i predizborne kapanje za Opće izbore 2018. godine.

 

RTV Lukavac će pratiti ishod načelnikovog zahtjeva i reakcije povodom (ne)održavanja ove sjednice, te o svemu obavjestiti javnost, a ukoliko do sjednice dođe prenos raditi uživo.

 

(RTV Lukavac)