Naslovna AKTUELNO Nema novih pozitivnih osoba u TK

Nema novih pozitivnih osoba u TK

U Tuzlanskom kantonu trenutno je samo 11 osoba aktivno pozitivno, a oporavljenih je 70. Hospitalizirani su dobrog zdravstvenog stanja i očekuje se njihovo otpuštanje kući.

 

Na redovnoj press konferenciji ministrica zdravstva Dajana Čolić je rekla:


 

– U kućnoj izolaciji je 431 osoba. Na području Tuzlanskog kantona do sada su ukupno testirana 3082 uzorka. U toku protekla 24 sata urađeno je testiranje 203 uzorka, i dalje nastavljamo trend negativnih rezultata, nemamo niti jednog pozitivnog uzorka. Do sada su u TK bile bile 84 pozitivne osobe, a aktivnih pozitivnih je trenutno 11. Ukupno otpuštenih iz bolnice je 24, broj oporavljenih iz kućne izolacije je 46, do sada je bio jedan premještaj u drugi kanton na liječenje i dva smrtna ishoda.

 

Kada je riječ o hospitalizirananim u UKC-u Tuzla su 3 osobe, pozitivnih osoba u kućnoj izolaciji je 8.

 

Po klasterima, 4 pozitivna se veže za “Medical Institute Bayer”, Srebrenik 2, Sapna 4, i jedna osoba koja ne pripada ni jednom klasteru a vezana je za Tuzlu. Klasteri ORL i Tuzla više ne postoje.

 

U karantinu je trenutno 340 a otpušteno 75 osoba. Osobe koje su u hospitalnim uslovima su stabilnog stanja, čekaju se njihovi rezultati, neki će danas biti pušteni kući ili u toku vikenda.

 

Ministrica se za povoljnu epidemiološku situaciju u Tuzlanskom kantonu zahvalila i građanima koji su donesene mjere sprovodili u djelo, a i pripadnicima MUP-a koji su vodili računa o osobama koje se nisu pridržavale mjera, što je doprinijelo trenutnim dobrim rezultatima.