Naslovna AKTUELNO Nema novih zaraženih, počelo testiranje i osoba u staračkim domovima i kasirki

Nema novih zaraženih, počelo testiranje i osoba u staračkim domovima i kasirki

Nastavlja se trend negativnih testiranja na korona virus u Tuzlanskom kantonu. U toku protekla 24 sata testirano je 168 uzoraka i svi su bili negativni. Novost je da su počeli sa testiranjem i osoba koje nemaju indikacije kao što su štićenici domova za stare i osobe koje rade za kasama u tržnim centrima. O tome je danas direktorica Zavoda za javno zdravstvo Maida Mulić rekla:

 

“Na području Tuzlanskog kantona do sada su ukupno testirana 2682 uzorka. U toku protekla 24 sata urađeno je testiranje 168 uzoraka, svi rezulati su negativni. Do sada su u TK ukupno pozitivne 84 osobe, a aktivnih pozitivnih je 42.Pozitivnih hospitaliziranih u UKC-u Tuzla je 5, jedna osoba je hospitalizirana u Centru za srce (“Medical Institute Bayer”), jedna je u Brčkom i 36 osoba je u kućnoj izolaciji.


Što se tiče karantina, na području Tuzlanskog kantona imamo 303 osobe a 72 su otpuštene. Preventivna mjera kućne izolacije izrečena je za 776 osoba. Želim istaći, u odnosu na jučerašnji dan da je naše testiranje prošireno, osim osoba sa indikacijama, testitamo osobe u staračkim domovima i dio kasirki u tržnim centrima. Sve osobe koje su jučer testirane su negativne.”.