Naslovna AKTUELNO Nema novih zaraženih u Tuzlanskom kantonu

Nema novih zaraženih u Tuzlanskom kantonu

U toku protekla 24 sata testirano je 216 uzoraka i svi su rezultati bili negativni. U Tuzlanskom kantonu već 13 dana nema novih zaraženih.

 

Na redovnoj press konferenciji Kriznog štaba Ministarstva zdravstva ministrica Dajana Čolić je rekla:


– Na području Tuzlanskog kantona do sada su ukupno testirana 3470 uzorka. U toku protekla 24 sata urađeno je testiranje 216 uzoraka, i dalje nemamo niti jednog pozitivnog uzorka. Ukupno pozitivnih na području TK od 27.3.2020. pa do danas smo imali 84 osobe, sa današnjim danom aktivno pozitivnih imamo 9. Ukupno otpuštenih iz bolnice je 26, broj oporavljenih iz kućne izolacije je 46, do sada je bio jedan premještaj u drugi kanton na liječenje i dva smrtna ishoda.

Kada je riječ o hospitaliziranim, u UKC-u Tuzla je jedna osoba, pozitivnih osoba u kućnoj izolaciji je 8.

Aktivni su klasteri Medical Institute Bayer”, Srebrenik i Sapna, 4 pozitivna se vežu za “Medical Institute Bayer”, Srebrenik 2, Sapna 3. Broj osoba koje se nalaze u kućnoj izolaciji iznosi 367.

 

Iz Kriznog štaba ministarstva za zdravstvo Tuzlanskog kantona apeluju još jednom na sve građane da se pridržavaju svih mjera i preporuka,a to su upotreba maske i rukavica, držanje fizičke distance od metar i po te redovna dezinfekcija i pranje ruku sapunom i toplom vodom. Sve s ciljem zaštite zdravlja i života građana.