Naslovna AKTUELNO Nova oprema za RTV Lukavac

Nova oprema za RTV Lukavac

Opremu u vrijednosti od oko 48 hiljada KM sa PDV-om isporučila je kompanija „Audio Video Consulting“ d.o.o. Sarajevo koja se konkursu javila kao najpovoljniji ponuđač.

Tako će programski sadržaji naše kuće u narednom periodu tehnički biti znatno poboljšani s obzirom na to da je ovom nabavkom RTV Lukavac postala vlasnik savremenih tehničkih sredstava za snimanje i realizaciju TV i radijskog programa.

Zadovoljstvo u kolektivu naše medijske kuće nisu krili, direktor Fikret Žigić kazao je da se na ovaj trenutak čekalo skoro 25 godina, te da će sa novom opremom program biti itekako tehnički unaprijeđen.


Ovo je rezultat višemjesečnoga rada menadžmenta ove ustanove u čemu su imali značajnu podršku načelnika Općine Lukavac dr. Edina Delića.

Sa tehničkom modernizacijom i stvaranjem što kvalitetnijeg programa RTV Lukavac neće se stati, te će se na ovome raditi i u narednom periodu.

Buduća terenska ali i studijska snimanja bit će realizovana uz pomoć nove opreme a naši cijenjeni gledatelji odmah nakon završetka instalacije iste imat će bolju i kvalitetniju sliku na svojim TV prijemnicima.