Naslovna AKTUELNO Nova sedmica donijela osjetnu promjenu vremena

Nova sedmica donijela osjetnu promjenu vremena


U utorak i srijedu će u većem dijelu Bosne i Hercegovine preovladavati pretežno oblačno vrijeme s jakom kišom. Tokom dana se mogu očekivati jaki udari vjetra južnog smjera. Jutarnje temperature zraka kretat će se od 4 do 9 stepeni celzija, a dnevne temperature kretat će se od 9 pa sve do 16 stepeni celzija.

 

 

 

 

 

Ipak, od četvrtka veći dio Bosne i Hercegovine očekuje promjena vremena koja će biti uvod u nešto duži period niskih temperatura. Već u jutarnjim satima osjetit će se postepeno opadanje temperature zraka, što će usloviti prelazak kiše u susnježicu i snijeg, osim na jugu zemlje. Što se tiče vjetra, on će promijeniti svoj smjer s juga na sjever, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

 

 

 

 

 

Od petka se na cijelom području Bosne i Hercegovine mogu očekivati niske temperature, a živa u termometru, prema prognozama, neće prelaziti nulu. Temperature zraka kretat će se od -13 stepeni celzija u jutarnjim satima, dok će se dnevna temperatura kretati oko -5 stepeni celzija.

 

 

 

 

 

Prema prognozama, hladnije vrijeme i niske temperature trebale bi se zadržati i za vikend koji je pred nama, kao i tokom naredne sedmice u većem dijelu Bosne i Hercegovine.