Naslovna AKTUELNO Nova sedmica donosi promjenjive vremenske prilike

Nova sedmica donosi promjenjive vremenske prilikeDanas će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. Na planinama sa snijegom. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Dnevne temperature od 4 do 10, a u Hercegovini od 10 do 14 °C.

 

U utorak u Bosni umjereno ili pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini pretežno sunčano. U jutarnjim satima slaba kiša je moguća u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne, a na planinama slab snijeg. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini umjerena bura. Jutarnje temperature od 0 do 6, na jugu od 4 do 10, a dnevne od 10 do 16, u Krajini i Hercegovini do 19 °C.

 

U srijedu pretežno sunčano. U večernjim satima postepeno naoblačenje. Jutarnje temperature od -1 do 5, na jugu od 4 do 10, a dnevne od 14 do 20 °C.

 

U četvrtak oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. Jutarnje temperature od 3 do 9, na jugu od 8 do 12, a dnevne od 11 do 18 °C.

 

U petak umjereno ili pretežno oblačno vrijeme sa lokalnim pljuskovima. Jutarnje temperature od 3 do 8, na jugu od 8 do 12, a dnevne od 15 do 21 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.