Naslovna AKTUELNO Nove medalje za KBS Radnički Lukavac

Nove medalje za KBS Radnički Lukavac

Takmičari KBS Radnički Lukavac nastupili su na  “Kick Boxing Grand Prix BIH 2020” koji je održan na Ilidži. Lukavački klub predstavljalo je devet boraca u tri discipline: Light contact, Kick Light i Low Kick.

 

Svoje debitantske nastupe u ringu jučer su upisali Elmir Mujkić, Danis Ribić i Benjamin Softić, ali nažalost su izgubili borbe od iskusnijih protivnika iako su svi pokazali da su spremni da ukrste rukavice sa najboljim borcima u regionu.


 

Nakon njih u ringu je nastupio Dajan Ivanović koji se borio u kategoriji Low Kick Seniori -63,5 kg koji je pružio izuzetno dobru borbu i došao do još jednog zlata. Muhamed Omerović je uspio doći do bronzane medalje u disciplini Kick Light dok je Anela Omerović osvojila srebrenu medalju u disciplini Light Contact.

 

Maida Beganović je nakon dvije pobjede u disciplini Kick Light došla do zlatne medalje te je proglašena najboljom juniorkom turnira.

 

Dzenita Mahovkić nastupila je u seniorima u disciplini Kick Light i u finalu savladala domaću takmičarku i osvojola još jedno zlato za KBS Radnički Lukavac.

 

Poslednja je nastupila Džana Tufekčić koje je izgubila od iskusnije takmičarke.

 

Tri zlatne, jedna srebrena i četiri bronze sa jednog od najačih takmičenja u regionu predstavlja dobar rezultat i dodatnu motivaciju za rad.