Naslovna AKTUELNO Nove mjere u Srbiji: Terase rade do 22 sata, trgovački centri i...

Nove mjere u Srbiji: Terase rade do 22 sata, trgovački centri i dalje zatvoreni

U sklopu popuštanja mjera za suzbijanje epidemije koronavirusa, u Srbiji je od danas dopušteno otvaranje terasa ugostiteljskih objekata, dok je radno vrijeme uslužnih objekata dopušteno od 6 do 22 sati.

 

Epidemiološke mjere za terase ugostiteljskih objekata podrazumijevaju maksimum petero ljudi za istim stolom, uz obavezan razmak od dva metra između stolova i nošenje maski.

 

Izvođenje scensko-muzičkih nastupa, odnosno živa muzika, i dalje je zabranjena i na terasama.

 

Kafići i restorani i dalje mogu obavljati šaltersku prodaju hrane i pića, bez obzira na to imaju li ili nemaju terasu, dok dostava ostaje dopuštena 24 sata dnevno sedam dana u sedmici.

 

Trgovački centri, kao i ugostitelji bez terasa i dalje ne smiju raditi.

 

Mjera po kojoj svi objekti moraju osigurati razmak od minimum devet kvadratnih metara po osobi ili posjetitelju i dalje ostaju na snazi.

 

Izuzetak su fitnes klubovi, spa-centri, teretane i slični objekti, gdje je obavezna mjera od 16 kvadratnih metara po osobi.

 

U broj prisutnih osoba u objektu uključeni su i zaposleni.

 

Apoteke, benzinske pumpe, laboratorije, ordinacije i veterinarske ambulantne mogu raditi bez naročitog ograničenja, svakog dana, kao i do sada.

 

Sve navedene mjere stupile su na snagu od 6 sati ujutro.

 

Kako je u nedjelju najavila srpska premijerka Ana Brnabić, mjere su „malo popuštene“ zbog „dosta dobrih“ epidemioloških pokazatelja tijekom vikenda.

 

Ugostiteljski objekti u Srbiji zatvoreni su od 16. ožujka zbog pogoršanja epidemiološke situacije.