Naslovna AKTUELNO Novogodišnja priredba u Selu Mira Turija

Novogodišnja priredba u Selu Mira Turija

Novogodišnja priredba upriličena je u dječijem Selu Mira Turija. Štićenici sela sa svojim prijateljima pripremili su bogat kulturno zabavni program.

 

Bogat kulturno zabavni program posljednjeg dana 2019. godine izveli su štićenici sela mira sa svojim prijateljima iz OŠ Turija i nekoliko lukavačkih KUD.


 

Na ovaj način željeli su se zahvaliti svima koji su na bilo koji način dali doprinos da olakšaju rad i život u selu učine udobnijim.

 

Kako je istakao direktor Osman Pozderović ispraćaju jednu dobru godinu iz koje dalje nose samo ono lijepo, posebno će istu pamtiti po velikom broju posjeta bivših štićenika ovoga sela koji uspjesno koračaju kroz život.

 

Svi zajedno vjeruju i nadaju se da ćei kroz  2020 zajedno koračati držeći se za ruke baš kao i na današnjoj priredbi sa koje su poslali poruku da samo zajedno mogu  biti jači i israjniji u realizaciji zacrtanih ciljeva.

 

Tokom 2020 očekuju da će se proširiti lista prijatelja, dobrih ljudi koji će  učvrtiti temelje njihovog doma  odnosno dječijeg  Selo mira  Turija