Naslovna AKTUELNO Novogodišnja zabava za mališane GIKIL-a: 300 dječijih osmijeha najsnažnija je poruka

Novogodišnja zabava za mališane GIKIL-a: 300 dječijih osmijeha najsnažnija je poruka

Poruke ljubavi i prijateljstva širile su se prepunom salom Doma kultura Lukavac tokom novogodišnje zabave koju je GIKIL za sve svoje mališane priredio i ove godine. Dječija radost mamila je osmijehe i onima starijim koji su jednako uživali u zabavi, igri i pjesmi u organizaciji prijatelja kompanije, glumaca Narodnog pozorišta Tuzla. Najmlađima, njih oko 300, podijeljeni su i novogodišnji paketići.

 

-Novogodišnja zabava u organizaciji GIKIL-a, odnosno Uprave, Sindikata i radnika postala je tradicija. Iako je ovo jedan turbulentan period kroz koji prolazimo, nismo željeli da ovo druženje kojem se zaista svi jednako radujemo izostane ni ove godine. Djeca su naša sadašnjost, naša budućnost, ali i podsjećanje da najveću odgovornost imamo prema njima. Svi mi koji smo ovdje danas svjesni smo toga i neka nam upravo ovih 300 dječijih osmijeha budu dodatan motiv da možemo i hoćemo raditi, još bolje i još više, poručila je prisutnima direktorica Ljudskih resursa u GIKIL-u, Irina Dugonjić.

 

Uz želje da predstojeća godina bude godina napretka, te velikih poslovnih rezultata, ali i porodičnog blagostanja, svim radnicima, prijateljima, poslovnim partnerima, građanima Lukavca i Bosne i Hercegovine Global Ispat Koksna Industrija d.o.o. Lukavac želi sretnu Novu 2019. godinu.

 

Snažne promjene, ulaganja u zaštitu okoliša, sigurna radna mjesta i stabilno poslovanje, uz spremnost na društveno-odgovoran rad i očuvanje istinskih vrijednosti pravac je za budućnost GIKIL-a.

 

-Ostajemo opredijeljeni da istrajemo na tom putu uz ubjeđenje da će upravo nova godina značiti i novi zaokret u razvoju i napretku lukavačkog giganta, poručeno je sa svečanog skupa.