Naslovna AKTUELNO Obavještenje Kriznog štaba MZ Lukavac Grad

Obavještenje Kriznog štaba MZ Lukavac Grad

Poštovani sugrađani MZ Lukavac Grad, Krizni štab MZ Lukavac Grad treba da utvrdi određen broj volontera koji bi se po potrebi angažovali, u skladu sa instrukcijama Općinskog Kriznog štaba.

Pozivamo sve građane od 18 do 65 godina zainteresovane za volonterizam da se prijave tako što će popuniti online formular http://tiny.cc/lukavac ili na mail adresu [email protected] poslati svoje ime i prezime, adresu stanovanja i broj telefona.

Obzirom na specifičnost pojave pandemije koronavirusa Krizni štab sugeriše da svi Predstavnici etažnih vlasnika organizuju građane po ulazima stambenih zgrada i pomognu nabaviti životne namirnice i lijekove svojim komšijama koji su stariji od 65 godina, a koji nemaju nikog mlađeg da im pomogne (solidarnost komšija).


Ukoliko na ovaj način niste obezbijedili pomoć za osobe koje su starije od 65 godina, pozivamo Predstavnike etažnih vlasnika da u što kraćem roku sačine spiskove u svom ulazu za osobe starije od 65 godina, koji nemaju srodnike ili druge osobe koje im pomažu, (ime, prezime, adresa i razlog nemogućnosti kretanja) kojima je potrebna pomoć trećih lica za nabavku osnovnih životnih namirnica, lijekova, odlazak po ljekarske recepte, plaćanje usluga slično.

Prilikom utvrđivanja spiska lica Predstavnici etažnih vlasnika treba da utvrde da li nepokretna lica imaju članove uže porodice, rođake ili prijatelje koji bi mogli preuzeti poslove pomoći ovim osobama. Spiskove dostaviti na mail adresu Kriznog štaba MZ Lukavac Grad ([email protected]).

Krizni štab za MZ Lukavac Grad poziva sve građane MZ Lukavac Grad i Predstavanike etažnih vlasnika u Lukavac Gradu da sve eventualne probleme koji se pojave u MZ Lukavac Grad po pitanju pandemije koronavirusa npr. (građane MZ koji dođu iz inostranstva, a nisu bili u izolaciji period od 14 dana) prijave direktno u Krizni štab općine Lukavac na dežurni telefon 035/366-756.