Naslovna AKTUELNO Obavještenje za bivše borce općine Lukavac koji ostvaruju pravo na penzionisanje

Obavještenje za bivše borce općine Lukavac koji ostvaruju pravo na penzionisanje

Jedinstvena organizacija boraca „Unija veterana“  općine Lukavac obavijestila je borce veterane rata da je Upravni odbor i predsjednik Skupštine JOB „Unija veterana“  TK održao sastanak sa rukovodstvom Zavoda PIO/MIO Tuzla u ponedjeljak 10. januara ove godine.

 

Tema sastanka bila je novi Zakon o povoljnijem penzionisanju boraca veterana koji ispunjavaju uslove za penzionisanje, a koji prilikom podnošenja zahtjeva radi ostvarivanja svojih prava imaju problema oko zaprimanja zahtjeva u ispostavama poslovnica PIO/MIO u općinama u kojima žive.

 

Problemi se odnose na tumačnje prava po novom Zakonu o povoljnijem penzinisanju boraca veterana FBiH.

 

Ovim putem pozivaju sve borce koji imaju namjeru da koriste svoja prava iz Zakona o povoljnijem penzionisanju, a koji nailaze na pomenute probleme da se obrate u kancelariju JOB-a „Unija Veterana“ koja se nalazi u ulici Vase Pelagića (u zgradi Crvenog krsta/križa), kako bi im pružili pomoć koja je dogovorena na predhodno spomenutom sastanku sa rukovodstvom Zavoda PIO/MIO.

 

Kancelarija JOB-a „Unija veterana“ svim bivšim borcima na raspolaganju je ponedjeljkom, srijedom i petkom u vremenu od 08:00 do 12:00 sati.