Naslovna AKTUELNO Obilježen Dan MZ Orahovica+VIDEO

Obilježen Dan MZ Orahovica+VIDEODan MZ Orahovica obilježen je prigodnim sadržajima.

 

3.Jula 1995. godine žestokim borbama oslobođena  je  kota  Grič,  koja je od izuzetnog značaja  za općinu Lukavac.Ovaj datum se obilježava kao Dan MZ Orahovica.

 

„Želim se zahvaliti Televiziji Lukavac i načelniku koji je organizovao ovaj skup. Danas je dan kada su oslobođeni Grič i MZ Orahovica, a tim povodom su organizovani i turniri“, rekao je za portal rtvlukavac.ba Ferhat Golić, predsjednik Vijeća MZ Orahovica.

 

Ovim povodom predstavnici Vijeća MZ Orahovica i Općine Lukavac položili su cvijeće i proučili fatihu na šehidskom mezarju „Barice“ u Puračiću, na spomen-obilježju Grič, te spomen-obilježju u Orahovici.

 

Obilježavanje  dana oslobađanja kote  Grič prema protokolu  trebalo je početi održavanjem   Memorijalnog šehidskog turnira “Sulejman Sulejmanović” Orahovica 2018, koji je   zbog loših vremenskih uslova pomjeren  za  07.juli 2018.godine.

 

Memorijalni  turnir organizuje se u čast Sulejmanu Sulejmanoviću, koji je početkom ratnog perioda bio pripadnik Sedmog bataljona TO Lukavac, a svoj život je dao u odbrani Orahovice i Griča 28.maja 1992.godine. Sulejman se do početka agresije na našu zemlju aktivno bavio nogometom, nastupajući za FK Jedinstvo iz rodne Orahovice.

 

Prvog dana manifestacije održava se takmičenje u pionirskoj konkurenciji, a među pozvanim učesnicima nalaze se FK Radnički Lukavac, SK Betaclub-Tango Lukavac, NK Prokosovići i NK Stjepan Polje. Takmičarski program za pionire počinje od 10,00 sati.

 

Drugog dana obilježavanje biti će odigran i revijalni susret između selekcije veterana NK Orahovica 77 i seniorskog sastava istomenog kluba, koji se trenutno takmiči u II Ligi TK grupa Zapad.

 

(RTV Lukavac)