Naslovna AKTUELNO Obilježen Dan OŠ Lukavac Grad

Obilježen Dan OŠ Lukavac GradSvečanom sjednicom obilježen je Dan Osnovne škole Lukavac Grad koja u svojim nastavnim i van nastavnim aktivnostima te obrazovno odgojnom procesu postiže odlične rezultate.

 

Osnovna škola Lukavac Grad trenutno pohađa 876 učenika koji nastavu pohađaju u tri smjene, nastava se izvodi na tri jezika naroda u našoj zemlji. Izuzetno su dobri rezultati ove škole u nastavnim i van nastavnim aktivnostima, mnogim projektima u BiH i van granica naše zemlje. Učenici OŠ Lukavac Grad su na raznim takmičenjima na općinskom, kantonalnom te federalnom nivou ostvarili zapažene rezultate ističe direktorica ove škole Alma Avdić.

 

U OŠ Lukavac Grad trenutno je 93-e uposlenih, a nastavno osoblje u obrazovno odgojnom procesu sa  učenicima, daje  ogroman doprinos ukupno stečenom znanju učenika i njihovom daljnjem školovanju i koračanju kroz život. U proteklom periodu su se nizali i mnogi značajni infrastrukturni projekti te oni projekti koji pomažu u odvijanju nastavnog procesa stvarajući bolje uslove z arad nastavnika ali pohađanje nastave za učenike. Kako ističe direktorica Avdić sve je nekako krenulo sa uvođenjem Turskog jezika.

 

Pored današnjeg svečanog obilježavanja dana OŠ Lukavac Grad treba istaći i vrlo važnu činjenicu i podatak  a to je da se ove godine obilježava i 100 godina od početka obrazovanja na području grada Lukavac.