Naslovna AKTUELNO Obilježen Dan policije Tuzlanskog kantona

Obilježen Dan policije Tuzlanskog kantona

Povodom obilježavanja 22. maja, Dana policije Tuzlanskog kantona, danas je na Spomen obilježju pripadnicima policije poginulim u ratu ’92-95., te na spomen obilježjima na Slanoj Banji  odata počast i položeno cvijeće.

 

Cvijeće su položile delegacije Vlade, Skupštine, Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, te delegacije drugih institucija i udruženja.

 

Ovogodišnji 22. maj tuzlanski policajci dočekuju u specifičnim okolnostima.

 

S tim u vezi premijer Tuzlanskog kantona Denijal Tulumović je ovom prilikom svim službenicama i službenicima policije i Ministarstva unutrašnjih poslova čestitao današnji praznik.

 

„Sigurnost dolazi prva i ona je temelj da možemo razgovarati o bilo čemu drugom, privredi, obrazovanju, kulturi…, progresu uopće. A to je upravo temeljna zadaća policije.  Zadaća koju policija Tuzlanskog kantona uspješno obavlja, a što najbolje vidimo po uspjehu kojeg pokazuju akcije i konstantne aktivnost u borbi protiv kriminala“, kazao je premijer Tulumović, te se prisjetio poginulih i ranjenih pripadnika policije, koji su dali nemjerljiv doprinos u odbrambeno – oslobodilačkom ratu.

 

Posebne riječi zahvalnosti premijer je službenicima policije uputio i za sve što čine da naše sugrađane zaštite i od epidemije korona virusa.

 

„Ova oblast nije direktno u njihovoj ingerenciji, ali su službenici policije dali svoj maksimum, izlažući sebe, svoje i zdravlje svojih najbližih riziku, kako bi zaustavili širenje virusa na području našeg kantona“, rekao je premijer Tulumović.

 

I predsjednik
Skupštine Tuzlanskog kantona Žarko Vujović je uputio čestitku:

 

“U ime Skupštine Tuzlanskog kantona i u svoje lično ime, svim uposlenim u Ministarstvu unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona čestitam 22. maj – Dan policije sa uvjerenjem da će postavljene zadatke i obaveze odgovorno i u skladu sa najvišim usvojenim profesionalnim standardima izvršavati i u narednom periodu.

Želim Vam puno uspjeha u radu i savladavanju novih izazova i zadaća!”

(RTV Lukavac)