Naslovna AKTUELNO Objavljen Javni poziv za zapošljavanje i samozapošljavanje boračke populacije u TK

Objavljen Javni poziv za zapošljavanje i samozapošljavanje boračke populacije u TK

Ministarstvo za boračka pitanja Tuzlanskog kantona objavilo je danas Javni poziv za dodjelu bespovratnih finansijskih sredstava u svrhu zapošljavanja boraca i članova njihove porodice TK.

 

Pravo na dodjelu sredstava imaju privredna društva registrovana kod nadležnog organa shodno Zakonu o privrednim društvima, kao i fizička lica koja obavljaju obrtničku ili srodnu djelatnost u skladu sa Zakonom o privrednim društvima, odnosno obrtničku ili srodnu djelatnost u skladu sa Zakonom o obrtu i srodnim djelatnostima i Uredbom o vezanim i posebnim obrtima.

 

Ukupno planirana sredstva za zapošljavanje iznose 600 hiljada KM, a dodjeljivat će se kroz tri granta.

 

Ministarstvo je također objavilo Javni poziv za dodjelu bespovratnih finansijskih sredstava u svrhu samozapošljavanja boraca i članova njihove porodice.

 

Pravo na dodjelu sredstava imaju članovi porodica šehida, poginulih, umrlih i nestalih boraca, ratni vojni invalid, dobitnih ratnih priznanja i odlikovanja, demobilisani borac, mirnodopski vojni invalid, kao i članovi porodice ratnog vojnog invalida, dobitnika ratnog priznanja i odlikovanja, mirnodopskog vojnog invalida i demobilisanog borca, a koje se nalaze na evidenciji Službe za zapošljavanje TK.

 

Ukupno planirana sredstva za samozapošljavanje iznose 400 hiljada KM, a dodjeljivat će se kao grant u visini do 10 hiljada KM.

 

Detalje ovih javnih poziva možete pogledati OVDJE.