Naslovna Istaknuto Objavljena prognoza do petka

Objavljena prognoza do petkaJutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Slaba kiša je registrovana u Hercegovini, Krajini i centralnim područjima Bosne.

 

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica 9; Ivan Sedlo 14; Sokolac 15; Bugojno i Livno 16; Sarajevo, Srebrenica i Tuzla 17; Bijeljina, Sanski Most, Trebinje i Zenica 18; Banja Luka, Bihać, Doboj, Grude, Prijedor i Široki Brijeg 19; Brčko, Gradačac, Mostar, Neum, Stolac i Zvornik 20°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 931hPa, za 12hPa je ispod normale i raste.

 

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom ili lokalno jačim pljuskom. Vjetar slab do umjerene jačine sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 27°C.

 

U utorak u Bosni i Hercegovini djelomično vedro. U Bosni lokalno može padati sa slaba kiša. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18°C, na jugu zemlje do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 29°C, na jugu do 31°C.

 

U srijedu u Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. U Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U poslijepodnevnim satima lokalni pljuskovi i grmljavina su mogući u zapadnim, centralnim i istočnim područjima Bosne i sjevernim i istočnim područjima Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19°C, na jugu zemlje do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 31°C, na jugu zemlje do 33°C.

 

U četvrtak u Hercegovini pretežno sunčano. U Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 18°C, na jugu zemlje do 23°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32°C, na jugu zemlje do 34°C.

 

U petak sunčanije prije podne. U drugoj polovini dana se očekuje naoblačenje sa zapada. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19°C, na jugu zemlje do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 34°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.