Naslovna AKTUELNO Objavljena prognoza vremena za prvu polovinu aprila

Objavljena prognoza vremena za prvu polovinu aprilaPočetak sedmice obilježit će promjenjivo vrijeme uzrokovano prolaskom hladnog fronta, saopćeno je u srednjoročnoj prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

 

Padavine se očekuju u vidu kiše u nižim predjelima, a susnježica i snijeg iznad 700 metara nadmorske visine. Od 27. do 31. marta prognozira se sunčano i suho vrijeme. Početkom mjeseca aprila izgledna je promjena vremena sa intenzivnijim padavinama na zapadu, jugozapadu i u centralnim predjelima Bosne.

 

‘Jutarnje temperature u periodu od 25. do 27. marta u Bosni se očekuju od -2 do 3, u Hercegovini od 1 do 6 stepeni, dok će dnevne u Bosni imati vrijednosti od 4 do 9, u Hercegovini od 8 do 14 °C. Intenzivniji osjet hladnoće uslovit će umjeren vjetar sjevernog smjera.

 

U periodu od 28. marta do 09. aprila prognoziraju se ujednačene temperature, jutarnje u Bosni od -1 do 4, u Hercegovini 4 do 9, a dnevne u Bosni 9 do 14, u Hercegovini 11 do 16 °C”, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.