Naslovna AKTUELNO Objavljena trodnevna vremenska prognoza

Objavljena trodnevna vremenska prognoza


Jutros je u većem dijelu naše zemlje pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje na sjeveru i sjeverozapadu Bosne pada slab snijeg.

 

Temperature zraka u 07 sati (°C):
Bjelašnica -12;
Ivan-sedlo -4;
Bugojno -2;
Bihać, Drvar, Gradačac, Sarajevo-Bjelave, Tuzla, Zenica 0;
Grude, Jajce, Livno, Sanski Most 1;
Mostar 6;
Stolac 7;
Neum 8

 

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 933 hPa, za 10 hPa je niži od normalnog i lagano opada.

 

Danas će u našoj zemlji preovladavati oblačno vrijeme. U većem dijelu Bosne sa slabim i povremenim snijegom ili susnježicom. Poslije podne u nizinama centralne, istočne Bosne i u Posavini se očekuje kiša. Vjetar slab do umjeren sa jakim udarima sjeverni. Dnevna temperatura od 1 do 6, na jugu do 11 °C.

 

U utorak će preovladavati pretežno oblačno u Bosni i sjeveru Hercegovine. U većem dijelu Hercegovine sunčano. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne izgledni su jaki, a prije podne povremeno i olujni udari vjetra. U poslijepodnevnim i večernjim satima vjetar će oslabiti. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0°C, na jugu zemlje do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 7°C na jugu zemlje do 10°C.

 

U srijedu u većem dijelu zemlje bit će oblačno. Lokalno u Bosni u višim područjima može padati slab snijeg, a u nizinama će padati slaba kiša ili susnježica. Više sunčanog vremena na jugu zemlje. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1°C, na jugu zemlje do 3°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 9°C na jugu zemlje do 13°C.