Naslovna AKTUELNO Objavljeni promo plakati o vakcinaciji u BiH

Objavljeni promo plakati o vakcinaciji u BiH

Ministarstvo civilnih poslova je u suradnji sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom, ured za BiH, priredilo promotivne plakate za stanovnike BiH u kojima je odgovoreno na neka od najčešćih pitanja o vakcinama protiv koronavirusa.

 

 

 

 

 

Kako su rekli, plakati imaju za cilj podizanje svijesti o značaju vakcinacije, a ujednonude i neke temeljne podatke o vakcinama koje stanovnici BiH često postavljaju.

 

 

 

 

 

“Plakati sadrže informacije o sadržaju vakcina, razlikama među vakcinamaa, posljedicama vakcinacije i druge informacije”, navodi se u saopćenju.

 

 

 

 

 

Ministarstvo civilnih poslova BiH preporuča da svi kojima se ponudi vakcina prihvate i imuniziraju se uz važnu napomenu „Ne zaboravimo svi imamo pravo na izbor! Izbor je naš!“.

 

 

 

 

 

“Ovo je početak kampanje koju će Ministarstvo nastaviti u narednom periodu kako bi odagnali anksioznost, dileme ili naprosto kako bi dobili što više informacija, svi oni pred kojima se nalazi izazov susreta sa vakcinama protiv koronavirusa”, kaže se u saopćenju.

 

 

 

 

 

 

Kampanja, navode, također ima za cilj i da prati dolazak svih vakcina koje će biti isporučene u BiH putem COVAX mehanizma.