Naslovna AKTUELNO Objavljujemo: Napokon park za djecu i mlade ”

Objavljujemo: Napokon park za djecu i mlade ”


Omladinska grupa “Kvart” u sklopu projekta “Vratimo djecu i mlade u park” organizovala je manifestaciju za djecu i mlade u petak, 14. septembra 2018. godine u 19 sati u dvorištu JU za odgoj i obrazovanje djece općina Lukavac, a povodom obnavljanja parka.

 

Tokom ljetnog perioda članovi i članice Omladinske grupe „Kvart“ realizirali su projekat uređenja dvorišta obdaništa podržanog od strane organizacije World Vision BiH i Općine Lukavac.

 

Cilj projekta je da omogućimo djeci i mladima sigurno mjesto za igru, druženje, zabavu i kreativno izražavanje. Želja nam je omogućiti prostor na kojem se i djeca i mladi mogu okupljati i provesti kvalitetno vrijeme uz svoje vršnjake i vršnjakinje.

Tako su građani općine Lukavac u petak uveče imali priliku da zabave uz zabavni program za najmlađe. Tokom večeri u sklopu aktivnosti „Kino pod zvijezdama“ prikazan je aktivistički film u dvorištu obdaništa.

 

Omladinska grupa “Kvart” je nevladina organizacija, osnovana od strane mladih s ciljem da svojim djelovanjem dovedu do promjena i boljih uslova života za mlade u lokalnoj zajednici.

 

(RTV Lukavac)