Naslovna AKTUELNO Obustavljen saobraćaj u Bistaračkoj ulici

Obustavljen saobraćaj u Bistaračkoj ulici

Lukavac

Služba za komunalno-stambene poslove općine Lukavac odobrila je potpunu obustavu saobraćaja u ulici Bistaračka na dijelu dionice od raskrsnice za skretanje prema pružnom prelazu do raskrsnice iza objekta „ZADA Pharmaceuticals“ doo Lukavac za naselje Šići za dan 09.06.2020.godine radi izvođenja radova na održavanju cesta na području općine Lukavac.

 

U vrijeme potpune obustave odvijanja saobraćaja isti će se preko magistralnog puta M-4 Tuzla-Doboj.

 

Regulisanje saobraćaja  zbog nesmetanog odvijanja radova vrši se postavljanjem adekvatne vertikalne saobraćajne signalizacije.

 

Pripadnici Policijske uprave Lukavac vršit će redovnu kontrolu privremeno postavljene saobraćajne signalizacije i njeno poštivanje od strane učesnika u saobraćaju, kako ne bi dolazilo do problema na dijelu ulice gdje se izvode radovi.

 

Služba za inspekcijske poslove općine Lukavac izvršit će kontrolu privremeno postavljene saobraćajne signalizacije i ukoliko ista ne bude adekvatna narediti hitno otklanjanje nedostataka, a po potrebi, u slučaju nepoštivanja naloga i obustaviti radove i narediti uklanjanje postavljanje privremene saobraćajne signalizacije.

 

Sve štete koje nastanu izmjenom režima saobraćaja, a zbog propusta podnosioca zahtjeva učesnicima u saobraćaju i drugim licima, snosit će podnosilac zahtjeva, odnosno, izvođač radova kompanija „ROADing“ doo Gračanica.