Naslovna AKTUELNO Od 17. decembra u Lukavcu počinje „Lukavačka zima“, objavljen Javni poziv za...

Od 17. decembra u Lukavcu počinje „Lukavačka zima“, objavljen Javni poziv za učešće (VIDEO)

Na platou JU Centar za kulturu Lukavac i ove godine Lukavčani ,ali i svi oni koji od 17.12.ove pa do 07.01.2022. god. svrate u naš grad imat će priliku uživati u pravoj prazničnoj čaroliji.

 

Održavanje “Lukavačke zime” obilježit će novogodišnje praznike a manifestacija će se održati na otvorenom uz mnoštvo kulturno- zabavnih događaja.


 

Svi posjetioci će moći uživati u zabavnom programu svakog vikenda a posebana pažnja posvetit će se  zabavnim sadržajima za najmlađe

 

I ove godine za najmlađe bit će instalirano klizalište koje će biti otvoreno u periodu od 10. decembra . do 10. januara naredne godine takođe na platou JU Centar za kulturu Lukavac.

Kada je u pitanju „Lukavačka zima“ nedavno je objavljen i konkurs za dodjelu na korištenje mobilnih kućica i pagoda  a u svrhu podrške i pomoći sektoru poduzetništva i obrta na teritoriji općine Lukavac, sa ciljem kreiranja i obogaćivanja turističke ponude u zimskom periodu.

 

 

Prijave za ovaj Javni poziv podnose se na  obrascu koji se može preuzeti u prostorijama JU Centra za kulturu Lukavac a objavljen je se na web stranici Općine Lukavac i RTV Lukavac .

Javni poziv ostaje otvoren do 02.12.2021. do 16:00 sati.

 

Više detalja pogledajte u video prilogu Mirzete Riđešić