Naslovna AKTUELNO Od četvrtka konačno sunčano, temperature i do 30 stepeni

Od četvrtka konačno sunčano, temperature i do 30 stepeni


 

Umjereno oblačno vrijeme s kišom i grmljavinom očekuje se, prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, samo još u srijedu, 5. juna, nakon čega će građani Bosne i Hercegovine napokon spokojno moći očekivati ljeto.

 

Iako se prognoze Federalnog hidrometeorološkog zavoda razlikuju od drugih, zajedničko je da će od četvrtka, 6. juna, dnevne temperature u BiH biti između 23 i 29 stepeni, a na sjeveru zemlje koji stepen i više, piše Klix.ba

 

Narednog, 7. juna, će temperature rasti, tako da će dnevna temperatura dostizati između 24 i 30 stepeni. Jutarnja temperatura zraka će, prema Federalnom hidrometeorološkom zavodi, biti između 11 i 17 stepeni.

 

Jutarnja temperatura će 8. juna biti između 12 i 18 stepeni, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 30, a na sjeveru zemlje, kako to navodi Federalni hidrometeorološki zavod, koji stepen i viša.

 

Ipak, meteorolozi predviđaju da su u navedenim danima mogući mjestimični i kratkotrajni pljuskovi, pretežno u sjeveroistočnim i planinskim područjima.

 

Pretežno sunčano vrijeme predviđa se i naredne sedmice.

Izvor: Klix.ba