Naslovna AKTUELNO Od marta ponovo letovi iz Tuzle za Beč i Štokholm

Od marta ponovo letovi iz Tuzle za Beč i Štokholm

Međunarodni aerodrom Tuzla iz godine u godinu bilježi povećanje broja putnika. Prošle godine je kroz tuzlanski aerodrom prošlo više od 593 hiljade putnika, što je povećanje za oko osam i po hiljada u odnosu na godinu ranije.

 

Pregovori sa aviokompanijama za uvođenje novih linija su u toku, te se u Upravi preduzeća nadaju da će građani uskoro imati mogućnost letova i na druge destinacije osim postojećih.


 

Tokom zimskog perioda, odnosno reda letenja za taj period, kompanija WizzAir ukinula je određene linije koje su vrlo popularne tokom ljeta, a jedan od razloga je i magla koja se javlja na ovome aerodromu.

 

Beč, Štokholm, Baden Baden i Vekšio su linije koje su bile obustavljene u zimskom redu letenja, međutim te linije će ponovo biti uspostavljene sa ljetnim redom letenja koji stupa na snagu od marta ove godine. Ono što iz Uprave Aerodroma Tuzla očekuju u ovoj godini je oko 600 hiljada putnika.

 

Počeli su i pregovori oko uspostavljanja linije Sarajevo – Tuzla – London sa bh. aviokompanijom Fly Bosnia. Očekuje se u narednih mjesec dana preciziranje uslova i potpisivanje ugovora za tu liniju.