Naslovna AKTUELNO Od ponedjeljka izmjene saobraćajnog režima u Lukavcu

Od ponedjeljka izmjene saobraćajnog režima u Lukavcu

DCIM100MEDIADJI_0246.JPG

Iz resorne službe u Općini Lukavac najavljena je potpuna obustava saobraćaja u ulici Patriotske lige na dijelu od raskrsnice sa ulicom Patriotskog fronta do raskrsnice sa ulicom Školska za period od 10.08.2020.godine od 12,00 sati do 11.08.2020.godine do 15,00 sati radi izvođenja radova na zamjeni vrelovodne cijevi DN 125.

 

U vrijeme potpune obustave odvijanja saobraćaja isti će se odvijati alternativnim putnim pravcima:

 

– Trg slobode – ul. Patriotskog fronta – ul. M.H.Uskufija

– ul. Septembarska – ul. Mehmedalije Maka Dizdara – ul. Lukavačkih brigada

– ul. Septembarska – ul. Patriotskog fronta – ul. M.H.Uskufija

– ul. Sarajevska – ul. 25. novembar – ul. Kralja Tvrtka I

– ul. Sarajevska – ul. Lukavačkih pjesnika – ul. Školska.

 

Regulisanje saobraćaja zbog nesmetanog odvijanja radova vrši se postavljanjem adekvatne vertikalne saobraćajne signalizacije.

 

Pripadnici Policijske uprave Lukavac vršit će redovnu kontrolu privremeno postavljene saobraćajne signalizacije i njeno poštivanje od strane učesnika u saobraćaju, kako ne bi dolazilo do problema na dijelu ulice gdje se izvode radovi.

 

Služba za inspekcijske poslove općine Lukavac izvršit će kontrolu privremeno postavljene saobraćajne signalizacije i ukoliko ista ne bude adekvatna narediti hitno otklanjanje nedostataka, a po potrebi, u slučaju nepoštivanja naloga i obustaviti radove i narediti uklanjanje postavljanje privremene saobraćajne signalizacije.

 

 

(RTV Lukavac)