Naslovna AKTUELNO Od sutra u Tuzli “Prva međunarodna bh. sedmica inženjerstva” (VIDEO)

Od sutra u Tuzli “Prva međunarodna bh. sedmica inženjerstva” (VIDEO)

Tuzla će u naredna dva dana biti domaćin „Prve međunarodne BH SEDMICE INŽINJERSTVA” na kojoj će se okupiti inžinjeri iz različitih oblasti s ciljem prezentovanja inovacija koje su razvile domaće kompanije.

 

Od 28. do 30. novembra u Tuzli povodom „Prve međunarodne BH SEDMICE INŽINJERSTVA” bit će upriličen forum čiji je cilj okupljanje kompanija i inženjera iz različitih oblasti proizvođačke privrede, te prezentovanje inovacija koje su razvile bh. firme. 

U sklopu ovog događaja, bit će održana osnivačka skupština Saveza udruženja inženjera BiH. Nešto ranije u Sarajevu i u Banjoj Luci održane su radionice IEEE World Standards Association.

 

Riječ je o najvećem svjetskom udruženju inženjera, sa više od 400.000 članova iz 160 zemalja. Treći događaj u sklopu Sedmice inženjerstva je IEEE kongres za studente i mlade profesionalce BiH, 1. i 2. decembra u prostorijama Sarajevske škole za nauku i tehnologiju (SSST).

 

Upućen je poziv svim kompanijama i inženjerima u BiH, ali i uspješnim Bosancima i Hercegovcima koji djeluju izvan zemlje da uzmu učešće na BH Sedmici inženjerstva i tako doprinesu budućem napretku ove branše u BiH.