Naslovna AKTUELNO Od sutra zahlađenje!

Od sutra zahlađenje!

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda hladna fronta koja na naše krajeve dolazi sa sjeveroistoka donijet će nestabilno i hladnije vrijeme, a vjetar sjevernog smjera dodatno će pojačati osjet hladnoće.
Oblačno, uz slabe padavine, zadržat će se do srijede u Bosni i Hercegovini. Na jugu zemlje prognozira se kiša, a u ostalim krajevima susnježica i snijeg. U utorak 31. marta je moguće formiranje tankog snježnog pokrivača. Za prvih deset dana mjeseca aprila prognozira se sunčano, stabilno i toplije vrijeme, a od 11. aprila izgledno je pogoršanje uz padavine širom Bosne i Hercegovine.

Niske temperature u Bosni i Hercegovini prognoziraju se do četvrtka. Vrijednosti minimalnih temperatura u Bosni se očekuje od -3 do 2 stepena, u Hercegovini od 6 do 11 stepeni. Prognozirane maksimalne vrijednosti u Bosni će se kretati od 1 do 6 stepeni, u Hercegovini od 8 do 13 stepeni.

Od četvrtka 2. aprila, do kraja prognoznog perioda 14. aprila, u Bosni i Hercegovini temperature u jutarnjim satima kretat će se od 3 do 7 stepeni, a danju od 16 do 21 stepeni