Naslovna AKTUELNO Odbojkašice BiH okupljaju se 20. aprila u Kaknju

Odbojkašice BiH okupljaju se 20. aprila u Kaknju

Selektor ženske seniorske odbojkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Stevan Ljubičić objavio je danas uži spisak odbojkašica za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2021. Povodom nastupa bh. tima u kvalifikacionom turniru u Latviji i CEV Srebrenoj ligi održana je i konferencija za novinare.

 

Predsjednik Odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine Alija Fatić kazao je da je ovo velika prilika da bh. odbojka napravi novi iskorak.

 

“Zadovoljan sam odzivom reprezentativki koje nastupaju u inostranim klubovima. Veoma ambiciozno ulazimo u kvalifkacione turnire za Evropsko prvenstvo te turnire Srebrene lige“, kazao je.

 

Direktor JU KSC Kakanj Mirza Mušija  izjavio je da Kakanj dugi niz godina planirano ulaže u kulturu i sport. Nada se da će ovaj grad  u budućnosti biti domaćin međunarodnih utakmica.

 

Bh. reprezentativke se okupljaju u Kaknju 20. aprila i u ovom gradu će boraviti do 3. maja kada putuju u Latviju na 1.  kvalifikacioni turnir. Potom se vraćaju u Zenicu i nastavljaju svoj put ka Evropskom prvenstvu.

 

U F-grupi  sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine još se nalaze Slovenija, Češka i Latvija.