Naslovna AKTUELNO Odgovor menadžmenta Doma zdravlja Lukavac na javne prozivke jednog člana menadžmenta

Odgovor menadžmenta Doma zdravlja Lukavac na javne prozivke jednog člana menadžmenta

Na mail redakcije RTV Lukavac stigao je dopis upućen od strane menadžmenta JZU Dom zdravlja Lukavac u kojem odgovaraju na javne prozivke koje su im upućene od strane uposlenika i člana menadžmenta ove ustanove.
RTV Lukavac ovaj dopis objavljuje u cjelosti:
PRAVO VI STE DIO MENADŽMENTA KOJI JE MORAO RADITI POSAO ZA KOJI PROZIVATE DRUGE
Doktor Nermin Begić, član Menadžmenta Doma zdravlja Lukavac, obratio se javno pismom u
kome upire prst u menadžment istog tog Doma zdravlja Lukavac čiji je član, a od kog zahijeva “da se ponaša odgovorno”. Bespredmetno je polemisati sa stavovima dr Begića – dovoljno je navesti činjenicu da je imenovani godinama obavljao sve moguće odgovorne poslove u Domu zdravlja u kome je stanje uvijek bilo i gore nego danas, a da se nikada nije javno oglašavao. I danas obavlja veoma odgovornu dužnost i sasvim sigurno je imao priliklu svoje vizije i menadžerske sposobnosti pokazati na djelu.
I pored činjenice da demonstrira niz neodgovornih i nekorektnih stavova prema aktuelnom menadžmentu od kada je “bivša vlast” izgubila ključne poluge u Domu zdravlja, niko nije dovodio u pitanje njegovu poziciju, ugled i status. Menadžment i osoblje Doma zdravlja Lukavac sa mnogo teškoća obavlja svoje odgovorne
poslove i nailazi na mnoštvo problema u radu, među kojim je svakako najteži i najizazovniji
evidentan otpor i pobuna koju nastoje dići u ovoj instituciji dr Begić i oni koji kuju zavjeru sa
imenovanim.
Pozivamo doktora Begića i druge dušebrižnike kojim je stalo do pacijenata i Doma zdravlja
da umjesto otrova koje prosipaju javno po menadžmentu pročitaju još jednom Hipokratovu
zakletvu i da svoje znanje usmjere u bolju organizaciju rada i pomoć menadžemtu, bez
obzira ko obavljao posao direktora.
Napadi na menadžment u vrijeme kada je raspisan konkurs za direktora JU Dom zdravlja i
pred izbornu kampanju mnogo više su loša politika nego briga o pacijentima. Doktor Begić
ima priliku svoja znanja i vještine ispoljiti na najbolji mogući način u saradnji sa
menadžemntom Doma zdravlja. Vođenje kadrovske i svake druge politike ne bi se smjelo raditi na način kako to radi dr Begić i njegov javni nastup smatramo neprihvatljivim i osuđujemo uz odbacivanje svih navoda u cjelosti.
Zaposleni u Domu zdravlja Lukavac odlično znaju koliko i kako radi doktor Begić, koliko je posvećen svom poslu, koliko radnog vremena provodi ili ne provodi na svom radnom mjestu i vjerovatno je upravo u tome ključni problem. Njegovo znanje u toku radnog vremena je potrebno na mjestu na kome prima plaću, a ne po gradskim kafanama i kvazi-portalima.
Ukoliko dokor Begić smatra da tim kome pripada, a zove se menadžment Doma zdravljaLukavac, nije na visini zadatka ima dvije opcije: prva je da pomogne da se stanje popravi, a druga je da podnese ostavku i odstupi sa pozicije kako bi taj posao radio neko posvećen obavezama za koje ga plaćaju građani, stoji u saopštenju  V.D.DIREKTORA JZU Doma zdravlja Lukavac Prim. dr. Sedije Arapčić, spec.interne medicine