Naslovna AKTUELNO Odluku o komunalnom redu obavezni su poštivati i građani (VIDEO)

Odluku o komunalnom redu obavezni su poštivati i građani (VIDEO)

Zimska služba JP “Rad” Lukavac neprekidno radi na čišćenju putnih pravaca koji su u njihovoj nadležnosti, te su u ovom trenutku svi putevi su za sada prohodni.

 

U Odsjeku za komunalne poslove Općine Lukavac kažu da su obezbjeđene i dovoljne količine nafte i posipnog materijala za potrebe mjesnih zajednica. 

 Zimska služba danas je, pored čišćena prioritetnih puteva i ulica, radila i na uklanjanju snijega i leda sa trotoara, pri čemu je korišten i posipni materijal, a sa ciljem da se omogući lakše kretanje građanima, posebno do važnijih institucija i objekata.

 

Zimska služba je i dalje u pripravnosti jer su snježne padavine najavljene i u narednim danima.

 

Iz JP “Rad” Lukavac i nadležne općinske službe podsjećaju građane na provođenje odredbi Odluke o komunalnom redu, a koje se odnose na uklanjanje snijega i leda. Posebno se upozoravaju svi građani da svoja motorna vozila ne parkiraju na mjestima neposredno do stambenih i stambeno-poslovnih objekata, te zgrada za kolektivno stanovanje, zbog moguće opasnosti od snijega i leda koji pada s krovova.

 

Više o ovoj temi doznajte u izjavi Mensura Šarića, šefa Odsjeka za komunalne poslove Općine Lukavac, a u video prilogu Edine Husović.

 

(RTV Lukavac)