Naslovna AKTUELNO Održan 7. Bike Adventure jezero Modrac (VIDEO)

Održan 7. Bike Adventure jezero Modrac (VIDEO)


U organizaciji Biciklističkog kluba BIKE TOUR, a pod pokroviteljstvom Turističke zajednice općine Lukavac, Turističke zajednice TK i Općine Lukavac, u Lukavcu je  održana sedma po redu bicikljada „Bike adventure jezero Modrac“. Biciklijada koja prezentira turističke potencijale općine Lukavac ima za cilj i da promoviše i afirmiše biciklističku stazu oko jezera Modrac.

 

Ista je okupila veliki broj učesnika kako sa područja naše općine tako i iz općina i gradova širom TK, a cilj je bio sve učesnike upoznati sa prirodnim ljepotama koje nudi naša općine, ali i sa potencijalima.

 

Organizatori su ovoga puta učesnicima pokazali sve čari i ljepote koje nudi novouređeno izletište Tirinovac prema kome su vozile sve kategorije, nakon čega se biciklijada razvrstala u tri grupe.

 

Dio učesnika srednje teške kategorije nastavio je vožnju do Planinarskog doma Poljice,  super teška kategorija vozila je relaciju Tirinovac – Alići – Karići – Orahovica – Podovi – Jaruške – Srnica – Svatovac – Planinarski dom Poljice.

 

Dok je teška kategorija imala rutu  Alići – Karići – Orahovica – Strojina – Svatovac – Planinarski dom.

 

 

Naša ekipa ispratila je učesnike biciklijade a dio atmosfere donosimo u video prilogu