Naslovna AKTUELNO Održan višesatni sastanak povodom rješavanja problema javnog prijevoza

Održan višesatni sastanak povodom rješavanja problema javnog prijevoza

Mještani Jarušaka nezadovoljni ukidanjem prevoza prema njihovoj mjesnoj zajednici održali su danas proteste ispred zgrade općine Lukavac. U dogovoru sa općinskim načelnikom i predstavnicima ove mjesne zajednice održan je sastanak sa menadžmentom GIPS-a na kojem su dogovoreni određeni pomaci u rješavanju ovog problema.

 

Nezadovoljni ukidanjem prevoza od strane D.D. Gradskog i prigradskog saobraćaja Tuzla mještani Jarušaka održali su proteste ispred zgrade Općine, zahtjevajući da se problem prevoza u najudaljeniju MZ na područiju naše općine permanentno riješi. 

Nakon sat vremena razgovora načelnika Delića sa prisutnim mještanima Jarušaka ispred zgrade općine predstavnici ove mjesne zajednice, ali i drugih mjesnih zajednica u kojima je ukinut prevoz, zajedno sa predstavnicima općine na kratkom sastanku, dogovorili su da problem probaju riješiti sa menadžmentom komanije GIPS.

 

Nakon višesatnog sastanka u prostorijama firme Junuzović kopex postignuti su određeni pomaci  a sve će biti jasnije nakon novog sastanka koji je zakazan za sutra u kabinetu općinskog načelnika.