Naslovna AKTUELNO Održana 2. bajramska biciklijada

Održana 2. bajramska biciklijadaU oganizaciji NO Bike Tour Lukavac danas je upriličena Druga bajramska biciklijada, a kojoj se odazvao zadovoljavajući broj biciklista.

 

Iako prošlogodišnja Bajramska biciklijada zbog vremenskih uslova nije u potpunosti realizovana današnji sunčan dan biciklistima koji su uzeli učešća na drugoj Bajramskoj biciklijadi pružio je poseban osjećaj prilikom vožnje kroz lukavac i lukavačke prirodne ljepote do samog odredišta Tirinovac. Biciklijadu je organiozovala NO Bike Tour Lukavac.

 

Otvaranju ovog spomen obilježija prisustvovao je i dedo Alaga ograšević 92 godišnjak koji na ovom mjestu  odnosno dovište sa svojim sugrađanima redovno posjećivao.

 

Tokom ramazanskih i bajramskih  mubarek dana na područiju općine Lukavac upriličeno je nekoliko aktivnosti i manifestacija polaganju cvijeća na Centralno spomen obilježije šehidima i poginulim borcima prisustvovao je i Tarik ef. Aganović imam džemata Lukavac  Grad koji se ujedno zahvalio organizaciji Bike Tour na upriličenoj bajramskoj biciklijadi.