Naslovna AKTUELNO Održana općinska takmičenja osnovaca iz engleskog jezika i historije

Održana općinska takmičenja osnovaca iz engleskog jezika i historijeOpćinsko takmičenje iz engleskog jezika za područje općine Lukavac održano je u subotu u JU OŠ ,,Lukavac Grad” Lukavac.

 

Učestvovalo je  65 učenika, a takmičenje se odvijalo u tri kategorije i to za učenike sedmih, osmih i devetih razreda.

 

U kategoriji sedmih razreda najuspješniji su bili učenici iz škola “Lukavac Grad”, “Lukavac Mjesto” i “Dobošnica”. Prvo mjesto u ovoj kategoriji pripalo je Belmi Šiljegović iz OŠ “Lukavac Grad”, drugi je bio Dejan Vujanović iz OŠ “Lukavac Mjesto”, kao i Anis Jusić iz OŠ “Dobošnica” sa istim brojem bodova, a trećeplasirana u ovoj kategoriji je Albina Bećirbašić iz OŠ “Lukavac Mjesto”. U kategoriji osmih razreda prvo mjesto osvojila je Amra Kasumović iz OŠ “Poljice”, dok su učenici OŠ “Lukavac Grad” Faris Kurtović i Azra Hankić osvojili drugo i treće mjesto. U kategoriji devetih razreda apsolutni pobjednik je OŠ “Poljice”, osvojivši prvo, drugo i treće mjesto. Alma Sultanić je prvoplasirana, Adna Murselović je drugoplasirana i Ajna Nukić trećeplasirana.

 

Najuspješniji učenici će svoje škole i općinu Lukavac predstavljati na kantonalnom takmičenju, koje je zakazano za 4. maj.

 

 

U subotu je, također u OŠ “Lukavac Grad”,  održano i općinsko takmičenje iz historije za učenike sedmih razreda.

 

Takmičenju je pristupilo 16 učenika iz svih osam osnovnih škola. Sa maksimalnih 100 bodova prvo mjesto pripalo je Farisu Teufikoviću iz OŠ “Puračić”, dva boda manje i drugo mjesto osvojila je Mubina Imširović iz OŠ “Poljice”, dok je na trećem mjestu sa 97 bodova Amila Hodžić iz OŠ “Puračić”.

 

Učenici koji su ostvarili potreban broj bodova takmičenje će nastaviti na višem, odnosno kantonalnom nivou.

 

Preporučujemo da pogledate video prilog Edine Husović.

 

(RTV Lukavac)